hannacarin

Alfahannen

Kategori: Allmänt

I början på året kom en av mina favoritförfattare (Katarina Wennstam) ut med en ny bok - Alfahannen. Dock inte i pocket, så jag har gått och väntat ett tag nu. Tills i fredags, hittade den på ICA och den är nu utläst. De tidigare romanerna från henne, Smuts och Dödergök, är otroligt bra och den här var minst lika bra.

"Jack Rappe tar kvinnor som en karl ska. Att de inte alltid är med på noterna hör ju bara till, eller hur? Filmen älskar sina bad boys. Jack Rappe med sitt vargleende är den verklige alfahannen bland de manliga skådespelarna i Sverige.

Så det är en given förstasidesnyhet när Rappe hittas vid sitt luxuösa brygghus med ett livshotande sår i magen. Det är samma natt som han får sitt livs första Guldbagge.

Överfall eller hämnd, rånförsök eller självförsvar? Det är många som tycker att Jack Rappe fått vad han förtjänar. Och det står snart klart att den som gett sig på Jack Rappe finns i hans närhet. Hans omedelbara närhet."


Så står det på baksidan av boken. Tänker inte tråka ut er med en större bokrecension än såhär. Men jag säger det igen, böckerna måste läsas. Dock är dom ganska råa, mycket detaljer och mycket våld. Mycket av det som händer i dem är aktuella debattämnen vilket gör att man verkligen blir engagerad.



www.katarinawennstam.se

Kommentera inlägget här: