hannacarin

Tillbaka till verkligheten.

Kategori: Allmänt

Igår började Emil jobba igen och imorrn är det min tur. Nu har ju inte jag varit långledig så det känns ju inte så speciellt ändå. För Ebba blir det första dagen på förskolan efter 21 dagar hemma. Det kommer nog bli lite tufft för mini som sovit sjukt länge varje dag det här lovet. Får ställa klockan för att vi inte ska sova för länge😂

(null)

Först gullig sen.... 

(null)

... Försöker lära henne rock-tecknet och nio av tio gånger sätter hon det😂🤷🏽‍♀️🙈

(null)

(null)

Om två månader fyller den här lilla bönan tre år. Det har verkligen varit tre underbara år, och tuffa på ett sätt såklart. Att aldrig mer sätta sig själv i förstahand är ju en konst att lära sig att leva med. Det coolaste har såklart varit att se henne bli äldre, lära sig nya saker och konstant utvecklas. Att nu kunna ha samtal med henne och diskutera saker, höra henne härma oss hela tiden, säga saker hon både förstår och även inte har en aning om vad det betyder. 

Snart är hon blöjfri på dagarna, kissa på toan är inga problem, men att göra nummer två på toan vägrar hon verkligen. Hon har knappt kissat på sig och är väldigt duktig på att säga till när det är dags att gå. Utomhus har vi haft blöja än så länge, och kör nog ett tag till. Nappen, ja hur går det med den kan man fundera på. Vi hade stora planer på att tomten skulle få hennes nappar och ge till sina bäbisar. Men sen ändrade vi oss i sista sekund och det känns som ett klokt beslut. Hon var rädd för tomten när han kom och ville inte gå fram till honom under hela tiden han var där. Så att han nu skulle fått hennes allra käraste ägodel hade nog varit rätt dumt. Men istället hade han ju lämnat meddelande till mig och Emil och sagt att Ebba skulle komma till Mariebergsskogen och ge sina nappar till djurbäbisarna istället och det är hon riktigt taggad på nu. Så den första helgen jag är ledig, vilket är nästa vecka, kommer vi åka dit. Det är verkligen dags för henne att bli nappfri nu, den tar lite för stor plats i hennes liv och tänderna är inte alls bra pga användandet. 

Så två stora saker i lilla Ebbisons liv är på gång att ändras och det tycker vi känns väldigt bra. Hon är redo för det nu, stora tjejen. 

Kommentera inlägget här: