hannacarin

Lever i lyckobubblan. :)

Kategori:

Ett år går fort. Skitfort till och med. Idag för ungefär ett år sen var vi precis klara med renoveringen av huset och kunde flytta från lägenheten på Rud tillbaka till Forshaga. Det känns typ som att det hände igår, men det är verkligen 365 dagar sen. Sjukt! Mycket har hänt på det gångna året och jag tror aldrig jag känt mig så vuxen som jag gör idag. Låter ju hur fånigt som helst, men jag gör verkligen det. För ett år sen var jag övertygad om att vi skulle sälja huset under sommaren och flytta in till stan under hösten, men så blev det aldrig. Istället blev vi kvar (ingen höjer på ögonbrynen mer än jag själv antar jag...) och just nu känns det som det bästa beslutet jag någonsin tagit i hela mitt liv. Jag har kommit att älska vår lilla boning och skulle inte för en sekund vilja byta bort den mot något annat. Just nu.

Att jag känner mig så "vuxen" har kanske med att ansvaret att göra. Och att det känns som att jag bara sysslar med "vuxensaker" varenda dag. Planterar häck, bygger altan, renoverar, skottar grus, planterar blommor, slänger på och av släpkärran på bilen som om det vore no big deal, äger en bil, åker till tippen alldeles själv, införskaffar parasoll, köper kamin... Plus tusen saker till. Allt sånt som jag för två år sen aldrig trodde att jag skulle göra inom de närmsta fem åren håller jag just nu på att göra. Känns konstigt samtidig som det just nu känns självklart. Människan är ju bra på att anpassa sig och det kanske är det jag gjort under hösten och vintern, anpassat mig till mitt nya hem och min nya livsstil. Insidan av huset har jag ägnat otroligt mycket tid och jag är väldigt nöjd över hur vi har fått det. Nu fattas det bara en lottovinst och ett nytt badrum så är vi hemma sen ;) Har dock fortfarande inte en enda grön finger och tycker det är otroligt skönt att mamma är mer engagerad över mina blommor och plantor än vad jag är. Det enda jag verkligen önskar till vår trädgård är en stor, fet hallonbuske. Fasen så nice det hade varit.. Men det lär väl inte dröja förän vi införskaffat en sån också.. Har fått några skott av mamma så får vi väl se om dom kan uppfylla min önskan :)

Jag känner mig lycklig och harmonisk och på ett sätt tror jag det var menat att jag skulle förlora jobbet vid årsskiftet. Det behövdes tid för att fundera på alla beslut vi skulle ta och den tiden var jag för stressad för att ta innan. Nu har jag kunnat använda mina dagar till att stanna upp och fundera på vart jag är i livet och vart jag vill. Trodde aldrig att svaret på den frågan skulle bli att stanna i huset, men det var vad hjärtat sa och då var det lika bra att köra på det. På ett sätt passar det mig nog ganska bra ändå, gillar inte att sitta still och vill gärna ha projekt att jobba med. Och projekt finns det på det här huset, det kan jag lova! Sen känns det såklart skönt att ha hus när sommaren är på gång, det blir en helt annan frihet än när man har lägenhet.

Nu ska jag fortsätta helgen med det jag gör bäst, inte sitta still. Hemmafru i all ära, men jag hinner knappt med varken tvätt, städ eller matlagning, all tid spenderas i trädgården just nu. Och så länge solen skiner, jag blir brun och vi jobbar med saker tillsammans skiter jag i om det blir mat eller ej :)