hannacarin

Välkommen till Hannacarinelisabethandersson.

Provjobb!

Kategori: Allmänt

Igår var det äntligen dags för mitt provpass. Har varit sjukt otaggad under veckan och kände absolut inte för att göra det här. Men jag var ändå såklart nyfiken på hur det skulle bli. Kan bara säga en sak, det slog alla mina förväntningar!

Hade en jättebra kväll och dom var väldigt nöjda med min insats. Bad om att få kritik på något jag borde tänka på tills nästa pass men min chef hade bara bra saker att säga.. Så nu står jag på schema på Drott Bar :) Ska jobba ca 75% och det gäller då servering/bar/buffé. Känns otroligt bra och jag är väldigt lättad att det blev så, var så himla orolig att det skulle kännas skit. Så om några veckor när jag jobbat in mig är det bara att säga hej då till AF!

Auktionsfreak.

Kategori: Allmänt

Idag har jag registrerat mig på Hammaröauktionsverk. Mamma och mormor har vart aktiva där hur länge som helst och nu kunde jag inte hålla mig längre. Och jag har redan budat hem min första grej ;) En svincool taklampa som ska pryda badrummet där uppe när vi gjort iordning det. Gammalt och nytt typ. Tror det kan bli snyggt och den kostade mig bara 85 spänn. Har också råkat lagt ett bud på en Rokokosoffa, hoppas nästan att den inte blir min för jag har ingen aning om vart den skulle passa in här. :P

Tre djupa andetag har slutat funka nu.

Kategori: Allmänt

Just precis för 1,5 timme sedan hämtade jag posten. Hade fått ett brev från AF och blev som vanligt ganska moloken. Deras brev brukar inte pigga upp direkt. Det här brevet gjorde mig dock inte moloken utan VANSINNIG!!! "Hej, du har blivit avanmäld... Bla bla bla. För att inte ha följt din upprättade handlingsplan... Bla bla bla."

För det första. Jag har följt dom där handlingsplanerna som om det vore någon jävla bibel. För det andra. Jag har skickat TVÅ, inte ett, utan TVÅ, mail för att informera dem vad jag sökt för jobb och hur min situation ser ut just nu. Då är det väl ändå deras tur att göra vad som krävs av dom för att jag ska få behålla min ersättning. Eller?

Jag känner mig som en galen person när jag ringer upp dom och ber att få prata med min handlare. Hon är sjuk. Såklart. Får prata med någon annan nere på kontoret i Forshaga och förklarar mitt case. Får till svar (med en härlig översittar-ton): Kom ner till oss på kontoret så ska vi nog kunna reda ut vad som skett. Om det nu är ett missförstånd, det kan vi inte ta på telefon. Cyklar ner till Forshaga, är fortfarande VANSINNIG och förbereder mig på att ta en fight utan dess like för att visa att jag har gjort rätt. Mot all förmodan lyckas jag faktiskt träffa en normal person, någon som förstår min situation och inte kör med översittar-attityd.

När jag säger att jag är där på grund av en felaktig avanmälan skrattar hon och säger att hon inte är förvånad med tanke på det kaos som är på arbetsförmedlingen idag. Här fattar jag noll... Är det meningen att jag inte ska behöva slåss för min sak alltså?! Jag förklarar för henne hur läget är och då berättar hon att den här kvinnan som jag mailat till är på Cypern. Men hallå? Vidarebefordras inte hennes mail till någon annan under den tiden då? Suck. Som tur är så skriver hon en rapport direkt och gör en påanmälan, det skickas sen direkt till min akassa, unionen. Ingenting blir förändrat och jag behöver inte fundera på det något mer, säger hon innan jag går.

När jag cyklar hem känner jag mig betydligt mkt lugnare och önskar verkligen att fler kunde vara som henne jag träffade idag. Då kanske man inte skulle känna sig som ett ufo när man är i kontakt med AF.