hannacarin

Välkommen till Hannacarinelisabethandersson.

Dead soul.

Kategori: Allmänt


Ikväll har jag och Emil vart på Heaven&Hell och lyssnat på Dead Soul. Drog in till halv tolv, lyssnade på musiken och snackade lite med folk, åkte hem halv två. Är förmodligen sista gången innan förlossningen jag kommer ut så det var väldigt mysigt att vi kom iväg bara jag och Emil. 

Är så tacksam för hur vi har det och hur jag vet att vi kommer få det som familj. Oavsett vad som än händer vet jag att vi aldrig kommer sluta vara bara Hanna och Emil ibland och jag tror att det är nödvändigt för att kunna funka som en familj. Tänker inte kalla det egentid, snarare att vara hemifrån och fylla på energidepåerna och ladda batterierna för att kunna vara den där glada och energiska mamman eller pappan som man faktiskt vill vara. 

Jag är lite rädd för det där, att förlora mig själv när jag blir mamma. Från den dagen Pyret föds kommer jag alltid att vara mamma. Men jag har ju faktiskt lite fler titlar som jag vill kunna kombinera min mammaroll med, hoppas verkligen att jag kommer att fixa det. 

Fixerad!

Kategori: Allmänt


Såhär ligger hon nu, fast spegelvänd med benen åt höger. :)

Idag var vi på koll hos barnmorskan igen. Vi är där varannan vecka och idag var det dags att känna ordentligt hur Pyret ligger i magen. Jävlar vad hon klämde, långt ned som fan. Men där kände hon huvudet och kunde konstatera att Pyret är fixerad. Frågade om det är vanligt att dom vänder sig när dom väl fixerat sig och det är tydligen inte jättevanligt. Och som jag skrivit tidigare har hon liksom haft sin plats ända sen jag kände första sparkarna, det bådade också gott. Det är också typ "tomt" på vänstra sidan av magen och hårt på den högra, så det är där allt händer. :) Tog lite blodprover förra veckan och allt visade bra, likaså bäbisens hjärtljud och mitt magmått. 

Känns skönt att veta att det inte är några avvikelser så här långt och jag hoppas verkligen att vi får en frisk bäbis. Och att vi klarar förlossningen utan svåra komplikationer. Som jag skrivit några gånger nu känner jag mig verkligen redo och taggad på förlossningen. Trodde inte att jag skulle känna mig såhär tuff men nu jäklar är jag redo (på utsatt datum, glöm inte det Pyret). Jag litar på att min kropp vet vad den ska göra och det ska bli häftigt att se hur det kommer att gå. 


Lite tankar...

Kategori: Allmänt


Idag har jag kört första maskinen med bäbiskläder. Helt sjukt känner jag...! Poletten trillar väl ner när vi har henne i famnen, men ändå, lite borde man väl haja redan nu? Tre och en halv vecka kvar och det kan ske typ närsomhelst egentligen. Hoppas inte, men man vet aldrig. Jag tror på 4 mars 2016. 

Det är tungt nu. Faktiskt. Får rejäla värmesvallningar och det känns som om jag ska gå under av svett. Fräscht. Och när jag blir sådär sjukt varm mår jag också illa som en tok. Har även märkt att jag har börjat må illa när jag sitter bredvid i bilen. Allt detta bara på några dagar. Tänker på er som har spytt mycket under era graviditeter, fy fan vad impad jag är att ni inte självdör. Jag är superdålig på att hantera just illamående och jag är så tacksam att jag klarat mig såpass bra som jag gjort. 

Gick på stan förut och svettades såklart som en dåre. Planen var att köpa typ två amningströjor och ett par mjukisbrallor. Håller på att fixa lite saker till "förlossningsväskan" och även om det inte gick riktigt som planerat har jag typ allt jag vill ha med mig klart nu. Dock hittade jag ju inga amningströjor för alla som ammar har tydligen XS på sina tröjor. Tack och dra fan åt h**vete känner jag till alla klädaffärer som helt har glömt bort anledningen till att dom faktiskt kan sälja barnkläder. Fanns amningslinnen men hittade vanliga som kändes bättre men för halva priset. Vill inte köpa på mig massa amningsgrejer innan hon kommer, vet ju helt ärligt inte ens om jag kan få igång amningen än. Men nu har jag det allra nödvändigaste för att klara första tiden iaf, så tar jag det som det kommer sen. 

När det kommer till brallor har jag typ två par skönisar jag byter med här hemma och det känns lite för tunt. Vill ha ett par till som jag trivs i och som kan åka rätt ner i väskan och bara finnas där till det är dags för BB-tid. Knallade ner på Lindex undis-avdelning och hittade stället med pyjamaser för halva reapriset. Precis så mycket jag vill betala för alldeles förstora brallor jag aldrig mer kan använda.👌🏼 Plockade ut dom största och fulaste och fick punga ut en ynka femtiolapp. Hahaha. Se nedan. Hade faktiskt kunnat ta ett par L och inte XL inser jag nu.. Men nu blir dom aldrig för små iaf!😂😂
Notera också hur fint jag var tvungen att vika ned dom under magen.🙈 Fy fan alltså.. Jag är verkligen ingen snygg syn nu kan jag lova.