hannacarin

Välkommen till Hannacarinelisabethandersson.

Vänta du bara...

Kategori: Allmänt

Har följt en blogg i några veckor nu, Paula heter hon som driver den. Nybliven tvåbarnsmamma och sambo. Hon och jag lever verkligen helt olika liv och har olika uppfattning om mycket, förstår jag när jag läser hennes inlägg. Men det kan vara nyttigt att vidga sina vyer lite så jag har hängt kvar. Idag länkade hon dock till ett gammalt inlägg hon skrivit, om de klassiska "vänta du bara"-kommentarerna man följs av som gravid/mamma, och här kände jag verkligen precis som hon. Här hittar du inlägget: http://paulas.me/mompower/

Även om jag förstår att vi är många som utsätts för dessa negativa människor kändes det ändå skönt att läsa om det. Var inte många punkter som passade in på de kommentarer jag fått, men själva poängen är ändå där. Varför ösa massa negativitet på någon som precis ska uppleva att bli förälder för första gången...? Som Paula skriver finns det absolut många jobbiga stunder, det kan väl vem som helst räkna ut, men ibland kanske man ska försöka se bortom det och faktiskt ta fram de positiva sakerna om någon frågar en.

Jag hoppas verkligen att jag kommer kunna ta fram det positiva med min graviditet om någon som nyss blivit gravid frågar mig hur det var (är). För överlag har jag en kanonbra graviditet! Jag har knappt haft ont, kunde jobba så länge som jag önskade, har varit fysiskt aktiv, inte spytt, sluppit foglossningar... Sen har jag också klagat, absolut. Jag har tufft med min graviditet mer psykiskt och har nu på slutet varit väldigt rastlös. Men om någon frågar mig ska jag försöka att låta bli att säga dom två sakerna det första jag gör. Jag hoppas också att jag kan låta bli kommentaren "vänta du bara" för den är hemsk! Inget graviditet är lik den andra, inget barn är likt det andra och jag upplever saker som ingen annan gör. Därför är det inte ens en relevant kommentar, tycker jag. 

Oscarsmingel... Hur många operationer har dessa två gjort ihop egentligen...? Kan inte avgöra vem av dom som ser värst ut, haha.😂

Nu till något helt annat... Oscarsgalan som sändes inatt. :) Jag hade som mål att se klart på allt rödamattan-vimmel så vid halv tre knoppade jag. Höll såklart tummarna för Leonardo DiCaprio och när jag vaknade för kissrunda vid sex-snåret lyckades jag hålla ögonen öppna tillräckligt länge för att kolla Aftonbladet, haha. Och han vann ju! Så jäkla välförtjänt. Har alltid gillat honom och det skadar ju inte att han ser löjligt bra ut. ;) Så om både Emil och Norman Reedus dumpar mig är det Leo jag kommer gifta mig med. ;) Höll såklart tummarna för vår svenska Alicia Vikander också och det var riktigt imponerande att hon vann! 

Gissningsleken!

Kategori: Allmänt


Mjaaaaaaa ingen bebbe än. Någon som vill gissa när hon behagar att komma ut...? :) Har ungefär noll komma noll kommentarer på mina inlägg, men nu kanske någon törs skiva en rad. ;)

Jag har ju från allra första början känt lite extra för 4 mars så jag får väl fortsätta att köra på det datumet. Även om vi nu kände att det vore så typiskt oss att få en skottårsbebis.😂 

Idag drog Penny passande nog igång att tok-löpa. Hittills har vi inte haft något skydd på henne men nu med blivande bebis och allt känns det mer än aktuellt. Så vi tog med henne till djuraffären på Ilanda förut och köpte henne "trosor".😂😂 Stackars lilla skruttan.. Men dom är supersmidiga och det är bara att dra på ett vanligt trosskydd så är saken biff sen. Hon är ju trots allt i både soffa och säng och den här gången har jag inte lust att köpa sju miljoner filtar och klä in allt i. Tror det här blir smidigt bara hon får vänja sig lite.🙈😂

Körv mä brö.🌭🌭🌭

Kategori: AllmäntIdag har vi spenderat några timmar vid Abbortjärn och grillat i solen. Var precis hur skönt som helst, som jag saknar sol och värme! Och det blev faktiskt riktigt varmt. Pappa hade gjort någon specialpannkakssmet så det blev kanel- och kardemummapankisar plus ett gäng korvar. Gött som baaaara den! 

Men, ingen bebis än och imorrn har vi deadline. Ska bli så spännande att se om det händer nått eller om jag kommer gå över. Skulle nog satsa det mesta av mina pengar på att jag går över, men man vet ju aldrig. :)