hannacarin

Välkommen till Hannacarinelisabethandersson.

Ett kapitel om Ebba.

Kategori: Allmänt

Snart nio månader. Herregud. Lika länge ute i livet som inne i magen snart. Egen vilja finns gott om och den sparar hon inte på i första taget. Tand nummer två påväg upp nu som sagt. Tycker hon är lite extra gnällig såklart, men eftersom Emil varit hemma har vi delat på det bra. Nu försöker jag hitta på saker under dagarna istället. Då blir hon trött och orkar sova en ordentlig eftermiddagslur = lite bättre humör.

Har börjat med en ny kvällsrutin som jag gillar. Tidigare fick hon somna när som nere hos mig i soffan. Har funkat jättebra men senaste veckorna tycker jag att hon har haft svårt att varva ner framför tvn. Har nu börjat med att lägga henne i vår säng ist. Ligger då bredvid henne tills hon somnar, har max någon svag lampa tänd. Det varierar lite från kväll till kväll hur det går dock😂 Igår var det katastrof och gråt och vägran, skulle sitta upp till vilket pris som helst. Slutade med att jag la henne på mig, då somnade hon efter tio min. Idag gick det mycket bättre. Hon låg länge och var vaken men gjorde ingen tendens till att vilja resa sig eller gnälla. Hon låg tyst bredvid mig och kikade bara. Sen somnade hon när vi låg tätt ihop, näsa mot näsa❤️ Tycker själv det är ganska skönt att varva ner och ligga däruppe utan tv och massa ljus.

Imorrn ska vi ha lite julmys med föräldragruppen. Vi är ju ett gäng mammor som ses, det vet ni vid det här laget, men nu har vi avancerat och inkluderat papporna i en eftermiddags-dejt. Så imorrn ska vi till Madde, Henrik och Allie för att hänga med hela gänget. Dricka glögg och julmust, käka pepparkakor och lussebullar och bara ha en skön eftermiddag ihop. :)

Har egentligen slutat med träffarna hemma hos varandra nu med tanke på hur rörliga kidsen är (alla utom Ebba iaf😂) och träffas enbart på babycafet. Det är rätt skönt för där sjunger vi, det finns stor spejs för alla kids, inga farliga saker att få tag på utan allt är helt anpassat för kids. Kul att träffa fler mammor också, och dela lite tips med. Sen blir det inte så uppstyrt med tid utan var och en trillar in runt elva och hänger till ett. Vi brukar alltid komma sist, men det är svårt att hinna tidigare med tanke på att Penny alltid ska gå promenad innan vi åker. Blir tajt när vi går upp halv tio varje dag😂

Kanske blir ointressant för er att läsa så utförligt om allt med Ebba, men jag tycker det är bra för min egen del att skriva om vad som sker lite då och då. Det här blir ju lite som en dagbok som man kan kika tillbaka i sen. :) Förutsatt att jag inte tar bort bloggen men det har jag ju inte tänkt😂